مجموعه فرح‌آباد ساري، دومين پايتخت دوره صفويه

«علي ماهفروزي» در گفت‌وگو با ميراث آريا(Chtn) با اشاره به وسعت 15هکتاري محوطه کاوش‌شده فرح آباد افزود: کاوش در اين محوطه ادامه دارد و پيش‌بيني مي‌شود که وسعت آن به 50 هکتار برسد.

وي گفت: اين شهر از دو قسمت شرقي و غربي تشکيل شده که بخش شرقي محل سکونت مردم عادي و بخش غربي محل زندگي شاه و بزرگان شهر بوده است.

اين مقام مسوول با اشاره به نقاشي‌هاي موجود بر ديوارهاي کاخ جهان‌نماي اين محوطه، اظهار داشت: نقاشي‌هايي از زنان و مردان ملل مختلف چون آلمان، فرانسه و هند بر ديوارهاي اين کاخ نقش بسته و دليل نام‌گذاري اين بنا به جهان‌نما نيز وجود همين نقاشي‌هاست.

ماهفروزي تصريح کرد: در حال حاضر تنها مسجد چهار ايواني ساخته‌شده به سبک ‌مسجد جامع اصفهان که مرمت آن به اتمام رسيده، کاخ جهان‌نما و پلي که قسمت شرقي و غربي شهر را به هم ارتباط مي‌داده،‌ از اين محوطه باقي مانده است که هر سال نظر محققان بسياري را از کشورهاي مختلف جلب مي‌کند.

وي در پايان با اشاره به قرارگيري اين محوطه تاريخي در يک محور گردشگري اضافه کرد: اين مکان در حاشيه درياي خزر قرار دارد و با توجه به آثار تاريخي‌اي که در خود جاي داده است،‌ يکي از مکان‌هاي مناسب گردشگري فرهنگي کشور به شمار مي‌آيد.
ب/110

انتهای پیام/

کد خبر 1390122135